Asistenční systémy těžkých nákladních vozidel - Slepánek, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá asistenčními systémy těžkých nákladních vozidel. V první části je čtenář seznámen jak se základním rozdělením asistenčních systémů, tak i s jejich funkcí a využitím. Dále se práce podrobněji věnuje vybraným systémům detailněji. Poslední část je věnována rozvoji autonomních nákladních vozidel. V práci jsou zahrnuty klady i zápory používání těchto technologií v praxi. V závěru je zhodnocena užitečnost jednotlivých systémů.

This bachelor's thesis deals with electronic systems of commercial vehicles. In the first part the reader is introduced to basic groups of electronic systems, with their functions and applications. The second part discusses particular systems in detail. The last part is dedicated to the development of autonomous commercial vehicles. The thesis also contains the pros and cons of using these technologies in practise. In the conclusion, the helpfulness of each system is assessed.
Commercial vehicle electronic systems
Keywords: Asistenční systémy; nákladní automobily; autonomní vozidla; bezpečnost; Assistance systems; commercial vehicles; autonomous vehicles; safety