Rozšířená realita: Historické verze budovy - Medvec, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Táto práca je zameraná na prácu s rozšírenou realitou v mobilných aplikáciach. Cieľom práce bolo vytvorenie mobilnej aplikácie, ktorá poskytuje jej užívateľom pohľad do minulosti vybraných historických budov. Na začiatku práce sú čitateľovi predstavené jednotlivé metódy a technológie pre prácu s rozšírenou realitou. Na základe získaných informácii je navrhnutá a implementovaná mobilná aplikácia. Táto aplikácia umožňuje jej užívateľom zobrazovať historickú podobu budov.

This thesis is focused on Augementied reality in mobile applications. The aim of the thesis is to create mobile application that provides its users with the view of the past of selected buildings. At the beginning of the thesis, the reader is presented with various methods and technologies for working with augmented reality. Based on the theorie obtained in first chapters, a mobile application was designed and implemented. The final mobile application allows its users to view historical buildings.
Augmented Reality: Historical Versions of a Building
Keywords: Rozšírená realita; Mobilné Aplikácie; Swift; iOS; ARKit; Firebase; Augmented reality; Mobile Apps; Swift; iOS; ARKit; Firebase