Konfigurace OpenWRT systému pomocí protokolu NETCONF - Nagy, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cílem práce je konfigurace platformy OpenWrt s využitím protokolu NETCONF. Na komunikaci pomocí protokolu NETCONF byly použity stávající nástroje ve formě knihovny libnetconf a sady nástrojů Netopeer. Implementační část se zabývá vývojem modulů na konfiguraci systému a síťových rozhraní.

The aim of this thesis is OpenWrt platform configuration using the NETCONF protocol. Existing tools such as libnetconf library and Netopeer toolset were used for the communication using the NETCONF protocol. Implementation part deals with the development of modules for system and network interfaces configuration.
Configuration of OpenWRT System Using NETCONF Protocol
Keywords: OpenWrt; NETCONF; YANG; Netopeer; libnetconf; konfigurace; OpenWrt; NETCONF; YANG; Netopeer; libnetconf; configuration