Plánovací expertní systém pro mobilního robota - Dvořáková, Ivona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Práce navazuje na získané vědomosti ze semestrálního projektu. V první části jsou popsány základní části, druhy, problematiky a principy plánovacích expertních systémů. V druhé části jsou popsány možnosti a principy využití plánovacích expertních systémů v mobilní robotice. Práce obsahuje také příklad mobilního robota. Třetí část je věnována popisu robotického fotbalu. Jsou zde popsány moduly a jejich specifikace. V poslední části je navržena detailní koncepce pro robotický fotbal (skupiny MIROSOT).

The thesis connects on knowledge from semestral project. The first part of thesis represents primary parts, sorts, problems and principles for planning expert systems. The second part of thesis interprets possibilities and principles usage planning expert systems in mobile robotic. The thesis includes an example of mobile robotic, too. Characterization of robotic football is presented in the third part. The part of thesis interprets system´s scales and their specifications. In the last part detailed conception for robotic football is designed(group of MIROSOT).
Planning expert system for mobile robot
Keywords: expertní systém; plánovací expertní systém; mobilní robot; strategie; plánování trasy; robotický fotbal; expert system; planning expert system; mobile robot; strategy; pllanning line; robotic football