Návrh malé vodní nádrže - Galuška, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Práce se zaměřuje na vypracování zjednodušeného návrhu vodohospodářského a konstrukčního řešení v lokalitě Bezměrov. V části teoretické jsou stručně popsány základní funkční objekty nádrže. Samotná práce je pak založena na vyhodnocení morfologie terénu z dodaných podkladů ve formě vrstevnic a geologických sond a následném návrhu řešení suché retenční nádrže. V rámci výkresové části bude využito výstupů z programu PowerCivil, ve kterém bude pomocí digitálního modelu terénu vytvořeno směrové řešení hrázového tělesa a zátopy a jejich příčné a podélné řezy. Tyto pak budou dále zpracovány v programu AutoCAD. Transformační účinky budou počítány programem HEC-HMS. Hydrotechnickými výpočty, výkresy a popisem bude doprovozen návrh objektů nádrže.

Thesis develops a simplified design of water management and construction solution in the area of Bezmerov. In the theoretical part basic functional objects are briefly described. Work itself is based on evaluation of landscape morphology from delivered countour lines and geological analysis and following design solution for dry retention water reservoir. For drawing part will be used programs PowerCivil – in which will be created direction solution for body of the dam, flooded area and their cross-sections and horizontal cuts. These will be further processed in program AutoCAD. Retention effects will be reviewed with program HEC-HMS. Design of objects for the water reservoir will be followed with hydrotechnical calculations, drawings and descriptions.
Design of the multipurpose small water reservoir
Keywords: průtok; vodní nádrž; retence; povodňová vlna; hrázové těleso; přeliv; konzumční křivka; flow; water reservoir; retention; flood wave; dam body; spillway; consuming curve