Modernizace silnice II/368 Moravská Třebová - průtah - Eliáš, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Cílem diplomové práce je vytvořit podmínky pro bezpečný a plynulý průjezd městem Moravská Třebová po místní komunikaci II/368. Práce se zabývá novým návrhem šířkového uspořádání komunikace, vytvořením bezpečného převedení cyklistů, úpravou všech stávajících křižovatek a vytvořením nových nástupišť pro autobusové zastávky. Dále jsou upravené stávající zpevněné plochy v přidruženém prostoru místní komunikace.

The aim of the diploma thesis is to create conditions for safe and continuous transit through the local road II / 368 Moravská Třebová. The thesis deals with the new design of the broad layout of the communication, the creation of a safe transfer of cyclists, the modification of all existing crossroads and the creation of new platforms for bus stops. Additionally, existing paved surfaces in the associated space of the local road are modified.
Road II/369 Moravská Třebová - průtah - Modernisation design
Keywords: Modernizace; společný pás pro cyklisty a chodce; ochranný pruh pro cyklisty; křižovatky; autobusové zastávky; šířkové uspořádání; intenzita dopravy; Modernisation; common track for cyclists and pedestrians; protective lane for cyclists; crossroads; bus stops; width arrangement; traffic intensity