Hanácké rozhledy – financování projektu z fondů EU - Aclerová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Cílem práce je navrhnout možnosti financování projektu „Hanácké rozhledy“. Projekt počítá v první řadě s financováním z fondů EU. V případě, že by obec s žádostí o dotaci neuspěla, jsou v rámci diplomové práce zpracovány i jiné alternativy získaní zdrojů k realizaci. V teoretické části se práce zabývá nástroji a cíli EU v platném programovém období 2007 - 2013, složkami EU a samotnou obcí Skalka, která má v plánu tento pro-jekt realizovat.

The aim of this thesis is to propose the financing options for the project 'Views of Ha-ná'. The project counts for financing from structural funds of EU primarily. In case the applicant doesn't acquire the requested funds from EU, fund source alternatives are dis-cussed. In the theoretical part of the thesis I deal with the tools and aids of EU in current programme period 2007-2013, the branches of EU and with the village Skalka, which wants to carry out this project.
Views of Haná – Financing of the Project from EU Funds
Keywords: Evropská unie; dotace; strukturální fondy; financování projektu; Skalka; European Union; grants; structural funds; project financing; Skalka