Sportovní hala - Štelc, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce se zabývá návrhem a posudkem nosné konstrukce jednolodní sportovní haly pro lokalitu Brno. Půdorysné rozměry jsou 42 x 72 m a světlá výška cca 8m. Jsou zpracovány dvě varianty a vybraná varianta je zpracována podrobně. Sportovní hala je určena pro většinu sportů hraných ve vnitřních prostorách. Ve statickém výpočtu jsou navrženy a posouzeny hlavní nosné prvky jako vazník z lepeného lamelového dřeva, dřevěné vaznice, sloupy, paždíky a ztužidlo. Součástí práce je výkresová dokumentace.

This diploma thesis deals with the design expertise and supporting structures the single-roof sports hall for locality Brno. The ground plan dimensions are 42 x 72 m and ground clearance of about eight meters. Two variants are processed and selected variant is elaborated in detail. The sports hall is designed for most sports played indoors. In a static calculation are designed and assessed the main load-bearing elements such as truss glued laminated timber, wooden purlins, columns, girts and bracing. The work includes drawings.
Sports hall
Keywords: Nosná konstrukce; sportovní hala; lepené lamelové dřevo; rostlé dřevo; dřevěný vazník; vaznice; sloup; paždík; ztužidlo; dvoukloubový vazník; tříkloubový vazník; Supporting structure; sports hall; glued laminated timber; solid wood; wooden trusses; purlins; columns; flank; bracing; double-jointed truss; triple-jointerd truss