Minipivovar - Dosoudilová, Nikol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby. Cílem této práce je návrh minipivovaru. Objekt je navržen v obci Uničov v Olomouckém kraji. Jedná se o samostatně stojící budovu o dvou nadzemních a jednom podzemním podlaží. Pozemky na kterých bude objekt umístěn jsou rovinné, nezastavěné. Objekt je založen na základových pasech z monolitického betonu, jedná se o částečně podsklepený objekt, obvodové zdivo suterénu je vyzděno ze ztraceného bednění. Obvodové konstrukce nadzemních podlaží, vnitřní nosné zdivo i nenosné příčky jsou vyzděny z keramických tvárnic. Objekt je zastřešen jednoplášťovou , plochou střechou. V přízemí objektu se nachází prostory minipivovaru, recepce, restaurace, zázemí pro zaměstnance a hygienické prostory. V suterénu je umístěna kuchyně restaurace, její zázemí a technická místnost. Druhé nadzemní podlaží slouží jako ubytování, nachází se zde 4 dvoulůžkové pokoje a noclehárna pro až 10 osob.

The subject of this thesis is the preparation of project documentation for the execution of a building. The goal of this work is the design of a microbrewery. The building is designed to be located in the town of Uničov in the Olomouc Region. It is a detached building with two above-ground floors and one underground floor. The plot of land designated for the project is flat and undeveloped. The building is founded on strip foundations made of monolithic concrete and is partially basemented. The basement's perimeter walls are constructed from permanent formwork. The external walls of the above-ground floors, interior load-bearing walls, and non-load-bearing partitions are made of ceramic blocks. The building is roofed with a single-layer flat roof. The ground floor accommodates the microbrewery facilities, reception area, restaurant, employee facilities, and sanitary spaces. The basement houses the restaurant’s kitchen, its associated facilities, and a technical room. The second floor is intended for accommodation and includes four double rooms and a dormitory for up to 10 people.
Microbrewery
Keywords: Minipivovar; restaurace; ubytování; kuchyně; provětrávaná fasáda; vegetační střecha; částečné podsklepení; ŽB stropní panely; keramické tvárnice; ztracené bednění.; Microbrewery; restaurant; accommodation; kitchen; ventilated façade; green roof; partial basement; reinforced concrete ceiling panels; ceramic blocks; permanent formwork