Generátor testovacích dat pro relační databáze - Bašta, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Testování systémů a aplikací je součástí jejich vývoje, a proto je důležité vkládat testovací data. Generátor testovacích dat dle předem vytvořené šablony slouží jako nástroj pro naplnění databázových tabulek testovacími daty. Vytvořená aplikace dovolí vývojářům nebo administrátorům efektivně testovat různé systémy jež využívají databázové úložiště. Generování dat probíhá dle předem vytvořená šablony jež definuje strukturu databázových tabulek. Následující text popisuje databázové systémy jako takové, různé způsoby tvorby a vkládání dat a postup implementace nástroje, který by tuto tvorbu testovacích dat umožňoval.

Testing of systems and applications is part of their development and therefore , testing data generation is very important . Test data generator according to a previously created template is as a tool for inserting test data to the database tables . This software allows developers or administrators to effectively test various systems that use the database storage . Data generation is carried out according to a pre - created template that defines the structure of database tables . The thesis describes the related topics of database systems and the process of the apllication implementation .
Testing Data Generator for Relational Databases
Keywords: generování dat; generátor; SQL; MySQL; databázové systémy; databáze; testování; náhodná data; vývoj; data generation; generator; SQL; MySQL; database systems; database; testing; random data; developing