Aplikace agilní metodiky v projektovém řízení - Szuchan, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Diplomová práca pojednáva o zmenách pre zefektívnenie projektového riadenia, vývoja a práce vo vývojových tímoch zavedením agilnej metodiky Scrum. Začiatok diplomovej práce sa venuje teoretickým východiskám a základným pojmom, ktoré sú použité v ďalších častiach práce. Analytická časť rozoberá súčasný stav softvérovej divízie. V návrhovej časti je na základe výsledku analýzy vytvorený návrh zmien v projektovom riadení použitím agilnej metodiky, ktorej cieľom je zefektívnenie projektového riadenia a vývoja softvéru. Záverom návrhovej časti sú spracované ekonomické zhodnotenia návrhu a jeho prínosy pre divíziu.

The diploma thesis deals with changes for streamlining project management, software development and work in development teams by introducing the agile Scrum methodology. The beginning of the diploma thesis deals with the theoretical background and basic concepts that are used in other parts of the work. The analytical part analyses the current state of the software division. In the design part, based on the results of the analysis, a proposal for changes in project management is created using the agile methodology, which aims to streamline project management and software development. At the end of the design part, economic evaluations of the design and its benefits for the division are processed.
Application of Agile Methodology in Project Management
Keywords: Scrum; šprint; agilná metodika; vodopádový model; projektové riadenie; Scrum; sprint; agile methodology; waterfall model; project management