LABORARTORY BRNO - Němcová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Cílem zadání byla galerie architektury na křižovatce ulic Koliště a Milady Horákové na hranici prvního městského okruhu, tzv. Ringstrasse, pozůstatku po městských hradbách v městě Brně. Při mém návrhu jsem vycházela hlavně z provozních a komunikačních vztahů v okolí parcely. Navržená hmota působí jako uzavření rohové části městského bloku. Cílem návrhu je tedy především budova galerie doplněna o další doplňkové formy využití.

The main task of our project was the gallery of architecture at the intersection of Street Koliště and Milady Horakove Street, on the edge of the first city ring road, called Ringstrasse, a remnant of the city walls in Brno. In my design, I came mainly from operational and communication links of the surroundings of our plot. The proposed mass gives the impression of a closed corner of the city block. The aim of my proposal is the gallery with additional forms of use.
LABORARTORY BRNO
Keywords: Galerie architektury; Koliště; Brno; Architektura; Design; Tvorba; Umění; Galerie; Okružní třída; ulice Milady Horákové; LaborARTory; Ringstrasse; Gallery of Architecture; Koliste; Brno; Architecture; Design; Development; Art; Gallery; Round street; Milady Horakove street; LaborARTory; Ringstrasse