Příprava tenkých vrstev oxidů titanu - Jakubis, Ivan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Predkladaná práca sa zaoberá problematikou elektrochromizmu a problematikou vytvorenia aktívnej elektrochromickej vrstvy oxidu titaničitého. Pomocou rôznych prekurzorov obsahujúcich prvok titánu je elektrodepozíciou vytvorená aktívna vrstva na sklenené substráty pokryté tenkou transparentnou elektrónovo vodivou vrstvou In2O3:Sn (ITO). V práci sa vyhodnocujú elektrochromické vlastnosti jednotlivých substrátov deponovaných rozličným časom a pri rôznom napätí. Následne sa vyhodnocujú elektrochromické vlastnosti substrátov v závislosti na vypaľovacej teplote.

This work deals with issues of electrochromism and making active electrochromic film of titanium dioxide. By using various precursors consisting titanium element active film was electrodeposited on glass substrates covered with transparent conductive thin-film In2O3:Sn (ITO). Electrochromic characteristics of these substrates that were electrodeposited for different times and with different voltage have been studied. Than there has been studied the impact of various annealing temperatures on electrochromic characteristics.
Electrodeposition of thin layers TiO2
Keywords: Elektrochromizmus; tenká vrstva; titán; oxid titaničitý; TiO2; elektrodepozícia; Electrochromism; thin film; titanium; titanium dioxide; TiO2; electrodeposition