Vlakem do Dvora - Přestupní terminál ve Dvoře Králové nad Labem - Šmeidlerová, Adéla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Obsahem práce je návrh přestupního terminálu ve Dvoře Králové nad Labem, který sdružuje autobusovou a vlakovou dopravu. Touto cestou zde vznikl nový veřejný prostor pro setkávání cestujících a je řešen komplexně v rámci celého bloku. Nově vzniklá komunikace tvoří pomyslnou osu rovnoběžnou s okolními silnicemi, směřuje do centra města a má za cíl především oživení města.

The content of the work is the design of the transfer terminal in Dvůr Králové nad Labem, which combines bus and train transport. This way, a new public meeting space for passengers has been created and is being solved complexly throughout the block. The newly established communications form an imaginary axis parallel to the surrounding roads, heading for the city center and is aimed primarily at reviving the city.
To Dvur Kralove by train - Transfer Terminal in Dvur Kralove nad Labem
Keywords: terminál; doprava; železnice; Dvůr Králové nad Labem; vlak; autobus; nádraží; nástupiště; železniční vlečka; beton; sklo; urbanismus; park; veřejný prostor; Terminal; transport; railway; Dvur Kralove nad Labem; train; bus; railway station; platform; railway siding; concrete; glass; urbanism; park; public space