Dynamická analýza konstrukce zatížená seismickým zatížením - Šulerová, Zdeňka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá výpočtem odezvy železobetonové konstrukce na účinky seizmického zatížení. Byla provedena časová a spektrální analýza, které jsou uvedeny jako možné způsoby výpočty v normě EN 1998-1:2004. Výsledné hodnoty globálních deformací a napětí na vybraných prutech z časové a spektrální analýzy byly nejprve porovnány pro vodorovné složky seizmického zatížení působící pouze v jednom směru. Následně bylo provedeno srovnání časového průběhu s kombinacemi těchto účinků uvedených v příslušné normě. V závěru jsou zhodnoceny výsledky použitých analýz.

This thesis deals with the calculation of response of reinforced concrete construction on the effect of seismic tension. Time and spectral analysis were made. They are mentioned as possible ways of calculation in EN 1998 - 1:2004 norm. Final figures of global deformations and stress on selected beam from the time and spectral analysis were firstly compared for the horizontal components of seismic stress affecting only in one direction. Subsequently comparison of time progress to combination of these effects mentioned in relevant norm was made. In the conclusion the results of used analysis are appraised.
Dynamic analysis of structure loaded seismic loads
Keywords: zemětřesení; seizmické zatížení; vlastní frekvence; útlum; časová analýza; akcelerogram; spektrum odezvy; napětí; deformace; kombinace účinků zatížení; earthquake; seismic loads; natural frequency; damping; time analysis; accelerogram; response spectrum; stress; deformations; combination of loads effects