Strojové vidění: podpora pro laboratorní aplikace - Starý, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá strojovým viděním a jeho využitím pro laboratorní aplikace. Strojové vidění je v podstatě nahrazení lidského zraku pro stroje pomocí videokamery a počítače. Podstatou této práce je stručná rešerše strojového vidění a problematiky spojené se systémy strojového vidění. Stručný popis hardwaru, softwaru a algoritmů použitých pro tuto práci. Implementace strojového vidění na platformu Raspberry Pi a Cognex. Propojení platformy Raspberry Pi s nadřazenou platformou (automat, robot) a následné vyhodnocení řešení.

This diploma thesis deals with machine vision problematics and its use for laboratory applications. Machine vision is basically the substitution of human vision for machines using a video camera and a computer. The essence of this thesis is a brief review of machine vision and the issues associated with machine vision systems and brief description of hardware, software and algorithms used for this work. Implementation of machine vision on Raspberry Pi and Cognex platform. Connection of the Raspberry Pi platform with a parent platform (automaton, robot) and subsequent evaluation of the solution.
Machine Vision: Support for Lab Applications
Keywords: Strojové viděni; počítačové vidění; Raspberry Pi; Cognex; Python; OpenCV; Epson; kontrolér robota; TCP/IP komunikace.; Machine Vision; Computer Vision; Raspberry Pi; Cognex; Python; OpenCV; Epson; robot controller; TCP/IP communication.