Strojové vidění pro lokalizaci objektů - Hasík, Dávid (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Bakalárska práca sa zaoberá tvorbou systému strojového videnia pre lokalizáciu objektov a možnosťami aplikácie tohto typu úlohy strojového videnia. V práci je popísaný dizajn daného systému, a tiež všetky jeho komponenty, ich vlastnosti, a výhody a nevýhody ich použitia. Takisto je zostavená vlastná scéna pre snímanie ukážkového predmetu. Pre vyhodnocovanie obrazu je použitý bežný počítač s programom Vision assistant a jeho nástroje. V tomto programe sú vytvorené a následne porovnané výkonnosti dvoch postupov vyhodnocovania obrazu.

The bachelor’s thesis deals with design of machine vision system for object localization and its application possibilities. Design approach, its components and their individual advantages and disadvantages for this type of machine vision system are described. This thesis also includes simple model of machine vision system for object localization using regular PC. For image processing is used Vision Assistant and its tools. Two scripts are made in this software and their performance is compared.
Machine vision for locating objects
Keywords: Strojové videnie; lokalizácia objektov; Vision Assistant; priemyselná kamera; osvetlenie; objektív; spracovanie obrazu; Machine vision; object localization; Vision Assistant; industrial camera; illumination; lens; image processing