Využití UAV v geofyzikálním průzkumu – rešeršní studie - Hlůšek, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Práce se zabývá možnostmi použitím UAV (bezpilotních létajících prostředků) v geofyzikálním průzkumu. Práce představuje přehled metod a snímačů používaných v geofyzikálním průzkumu terénu, přehled komerčně dostupných UAV vhodných pro geofyzikální průzkum a analyzuje jejich možnosti využití pro tato měření.

This bacheor´s thesis elaborates on possibilites of use of unmanned aerial vehicles (UAVs) in geophysical surveys. The thesis introduces a list of methods and sensors used in geophysical surveys, an owerview of commercially available UAVs suitable for such survey followed by analysis of their capabilites.
Usage of UAV in geophysical survey – the overview
Keywords: UAV; dron; bezpilotní létající prostředek; geofyzikální měření; dálkový průzkum země; UAV; drone; Unmanned Aerial Vehicle; Geophysical measurements; remote sensing