Ovládání aplikace gesty rukou a prstů uživatele - Břenek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou prvku uživatelského rozhraní, který slouží k ovládání aplikace za pomoci gesta tvořeného rukou a prsty uživatele. V textu jsou rozebrány základy počítačového vidění a principy segmentace obrazu. Dále se práce zaměřuje na analýzu zadání a návrh, popisuje implementační detaily, včetně použitých nástrojů a zahrnuje výsledky testů koncového řešení.

This bachelor's thesis deals with creating the user interface element, which is used to control application by user hand and fingertips gesture. The text discuss the basics of computer vision and image segmentation principles. The thesis also focuses on analysis of task and solution design, describes implementation details, including used tools and includes test results of final solution.
Application Control Using User Hand and Fingertips Gestures
Keywords: Počítačové vidění; uživatelské rozhraní; HCI; segmentace obrazu; Kinect; hloubkový obraz; OpenCV; ROS.; Computer vision; user interface; HCI; image segmentation; Kinect; depth image; OpenCV; ROS.