Obnova katastrálního operátu přepracováním v katastrálním území Šošůvka - Bachůrková, Vendula (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu katastrální mapy digitalizované v části katastrálního území Šošůvka. V extravilánu obce Šošůvka je z 53 % celého katastrálního území platná digitální katastrální mapa, která vznikla na podkladě komplexních pozemkových úprav. V intravilánu je platná katastrální mapa analogová v měřítku 1:2880. Výsledkem práce je návrh katastrální mapy digitalizované dle platného Návodu pro obnovu katastrálního operátu a převod ve znění č. 1 a 2. V práci je popsán postup, podle kterého byla katastrální mapa digitalizovaná vyhotovena. Výsledný návrh bude odevzdán na Katastrální pracoviště Blansko.

The diploma thesis is focused on creation of the digitized cadastral maps in the cadastral area Šošůvka. There is a valid digital cadastral map in 53% of the whole cadastral area in extravilan. The digital cadastral map was established on the basis of the comprehensive land. In intravilan there is a valid analog cadastral map in scale 1:2880. The result of this thesis is a draft of a digitized cadastral map according to the vaild instructions for renewal of cadastral and transfer as No. 1 and 2. The thesis also describes the procedure by which the digitized cadastral map was made. The final draft will be delivered to the Land Registry office Blansko.
Creation of Digitalized Cadastral Map in Cadastral District Šošůvka
Keywords: Obnova katastrální operátu; katastrální mapa digitalizovaná; soubor geodetických informací; soubor popisných informací.; Renewal of cadastre documentation; digitized cadastral map; file of geodetic information; file of descriptive information.