Mateřská škola - Ciprys, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Předmětem diplomové práce je novostavba mateřské školy ve Velkých Němčicích. Objekt je navržen pro tři třídy po dvaceti dětech, na každou třídu připadají dva vyučující, dále pak ředitel/ka. Na přípravu jídla a úklid přidají tři zaměstnanci. Stravování je zajištěno pomocí dovozu. Stavba je navržena jako dvoupodlažní, nepodsklepená. Řešený objekt má tvar obráceného písmene L. Zastřešení je řešeno pomocí ploché jednoplášťové střechy. Objekt navržen jako zděná konstrukce s kontaktním zateplovacím systémem, vsazena do rovinatého terénu.

The focus of the diploma thesis is a new building of preschool in Velké Němčice. The structure is comprised of three classrooms, each for twenty children. The education of the children is secured by six teachers and a head teacher. There are three employees who attend to the food preparation and the maintenance and upkeeping. The meals are secured by a catering company. The structure is designed as double-storeyed without the cellars. The floor plan is in the shape of the reverse letter L. There is a flat one-deck roof. The building was designed as a brick panel structure with the external thermal insulation composite system. It is betted into a flat terrain.
Kindergarten
Keywords: ztracené bednění; zděná budova; mateřská škola; plochá střecha; tepelná technika; denní osvětlení; třída; požární bezpečnost; permanent formwork; brick building; kindergarten; flat roof; thermal technology; daylighting; class; fire safety