Stanovení hodnoty podniku výnosovou metodou - Sedláčková, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Předmětem diplomové práce je stanovení hodnoty podniku VISCUMA PLASTIC, a.s. s využitím výnosových metod ocenění k 31. 12. 2019. Teoretická část práce je zaměřena na seznámení s pojmy, postupy a metody, které se při oceňování podniku využívají. V praktické části je nejdříve představena oceňovaná společnost. Dále je zpracována strategická a finanční analýza a sestaven finanční plán. Na závěr práce je provedeno samotné ocenění výnosovou metodou.

The aim of this Master thesis is to determinate the value of the company VISCUMA PLASTIC, a.s. by using yield valuation methods as of 31. 12. 2019. The theoretical part of thesis is focused on getting acquainted with the concepts, procedures and methods used in the valuation of the company. Practical part begins with the introduction of the company. Further processed strategic and financial analysis and created financial plan. Finally, the valuation itself is performed using the yield valuation methods.
Valuation of the Firm by Using Income Capitalization Approach
Keywords: Strategická analýza; finanční analýza; finanční plán; oceňování podniku; generátory hodnoty; diskontovaný peněžní tok; strategic analysis; financial analysis; financial plan; business valuation; value generators; discounted cash flow