Vyhodnocování účinnosti strojů pro zabezpečení výrobního úkolu - Harnová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocováním účinnosti strojů ve zvoleném výrobním úseku. Teoretická část stručně popisuje řízení výroby a teoretické metody pro hodnocení OEE. Dále jsou zde představeny vybrané informační systémy využívané ve strojírenství. V hlavní části této práce je provedena analýza získaných dat z informačních systémů. V závěru jsou uvedeny návrhy pro zlepšení.

The diploma thesis concerns evaluation of machinery efficiency in selected production department. The theoretical part briefly describes production management and theoretical methods of OEE evaluation. The thesis also discusses selected IT systems utilised in engineering. The main body of the thesis analyses data acquired from those IT systems. The conclusion outlines proposals for improvement.
Evaluation of machine efficiency for production task assurance
Keywords: Efektivnost; OEE; využití; výkon; kvalita; Efficiency; OEE; utilisation; performance; quality