Strategie rozvoje podniku - Hruška, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou rozvoje podniku. V tomto případě je zkoumanou společností jedna z největších světových autopůjčoven, respektive její česká odnož. Tato práce zkoumá společnost za použití analytických metod vyučovaných v rámci studia, především strategické analýzy. Díky těmto analýzám je objeveno slabé místo. Nedostatkem se v tomto případě stala mezera v portfoliu, jelikož společnost nenabízí užitkové vozy, na rozdíl od konkurence a zahraničních poboček. Za pomoci metody minimálních nákladů je poté navrhnut konkrétní možný postup při odstraňování tohoto nedostatku.

This diploma deals with development strategy of company. Subject of analysis is one of the world’s biggest car rental company, it’s Czech part to be more specific. This thesis analyses company according to analytics methods taught during the study, most important is The Strategic analysis. Results of the analysis part reveals a weak spot – absence of utility vehicles, which are offered by company’s foreign offices also by local competitors. Method of minimal costs was used for developing and presenting one specific solution to eliminate the weak spot.
Development Strategy of the Company
Keywords: pronájem vozu; strategická analýza; management; konkurenceschopnost; portfolio; konkurenční výhoda; slabé místo; řešení; rozvoj; car rental; strategic analysis; management; competitiveness; portfolio; competitive advantage; weak spot; solution; development