Hotel - Paulová, Iva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Cílem této diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby hotelu. Navrhovaná samostatně stojící budova se nachází na parcelách v katastrálním území Jihlava (659673). Jedná se o veřejný objekt určený ke krátkodobému ubytování a stravování. Součástí stavby je napojení na technickou a dopravní infrastrukturu, dostupnou v lokalitě. Budova je navržena jako čtrnáctipodlažní objekt se třemi podzemními a jedenácti nadzemními podlažími. Půdorysný tvar objektu je složen z kompozice obdélníků. Dominantou jsou dvě vystupující věže o deseti nadzemních podlažích. V podzemních podlažích jsou umístěny hromadné garáže pro osobní automobily. První nadzemní podlaží je společné pro hosty a personál hotelu. Nachází se zde restaurace, posilovna, konferenční sál a administrativa. Druhé až jedenácté podlaží obsahuje ubytovací jednotky pro hosty. Výkopové práce jsou provedeny záporovým pažením stavební jámy. Základové konstrukce jsou řešeny základovou deskou z vodostavebního železobetonu s hlubinnými pilotovými základy. V podzemních a v prvním nadzemním podlaží je konstrukční systém skeletový, rámový. Ve druhém až jedenáctém nadzemním podlaží je konstrukční systém stěnový, obousměrný. Svislé nosné konstrukce jsou železobetonové, monolitické. Vodorovné nosné konstrukce a dvouramenné schodiště jsou železobetonové, monolitické. Kontaktní zateplovací systém zajišťuje tepelnou izolaci objektu. Objekt je zastřešen ve dvou úrovních jednoplášťovou plochou střechou.

The aim of this master‘s thesis is the elaboration of design documentation for the construction of a hotel. The proposed detached building is located on plots in the cadastre unit of Jihlava (659673). This is a public building intended for short-term accommodation and catering. Part of the construction is a connection to the technical and transport infrastructure, specific to the locality. The building is designed as a fourteen-story building with three underground and eleven floors above ground. The floor plan shape of the object is composed of rectangles. The dominant feature are two prominent towers with ten floors above ground. There are collective garages for cars in the underground floors. The ground floor is shared by the guests and the hotel staff. The restaurant, gym, conference hall and administration are located here. The second to eleventh floor above ground contains accommodation units for guests. Excavation work is designed by thrust excavation of the construction pit. The foundation structures are designed with a foundation slab made of hydraulic reinforced concrete with deep piled foundations. In the underground floors and on the ground floor, the construction system is cast-in-place concrete frame. In the second to eleventh floor above ground, the structural system is a two-way wall systeme. The vertical supporting structures are cast-in-place reinforced concrete. The horizontal load-bearing structures and the two-armed staircases are cast-in-place reinforced concrete. The contact thermal insulation system ensures thermal insulation of the building. The building is roofed in two levels with a warm flat roof.
Hotel
Keywords: hotel; hromadné garáže; výšková budova; železobeton; vodostavební železobeton; lehký obvodový plášť; hotel; collective garages; high-rise building; reinforced concrete; hydraulic reinforced concrete; curtain walling