Bytový dům - Kaňa, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Bakalářská práce s názvem Bytový dům, řeší projektovou dokumentaci na úrovni dokumentace provádění stavby pro bytový dům. Samotná stavba se nachází v okrajové části obce Holešov směr obec Přílepy. V lokalitě vznikly nová stavební místa a je plánovaná zástavba. V době zpracování projektové dokumentace se v okolí nenachází žádné objekty a probíhají zde pouze přípravné práce a pokládka inženýrských sítí. Řešený objekt je jednoduchého pravoúhlého tvaru osazený uprostřed pozemku. Převážná část ploch v objektu je využívána pro bydlení, zbylá pro technické a komunikační zázemí. Všechny obytné místnosti jsou orientovány příznivě ke světovým stranám. Bytový dům má tři nadzemní podlaží a je částečně podsklepen jedním podzemním podlažím. Byty v prvním nadzemním podlaží o velikosti 4+KK, byty v druhém nadzemním podlaží o velikosti 3+KK, byty v třetím nadzemním podlaží o velikosti 2+KK. Objekt je navržen s příčným stěnovým zděným systémem z keramických cihelných bloků, založený na základových pasech. V projektu jsou řešený dvě varianty stropních konstrukcí, konkrétně skládané nosníkové stropy s nadbetonávkou a monolitické stropy z vyztuženého betonu. Objekt je zastřešen plochou střechou. Na objektu je použit kontaktní zateplovací systém ETICS ve variantě s minerální vatou.

The bachelor's thesis, entitled Apartment building, deals with project documentation at the level of documentation of construction for an apartment building. The building itself is located on the outskirts of the village Holešov in the direction of the village Přílepy. New construction sites have been created in the locality and development is planned. At the time of processing the project documentation, there are no buildings in the area and only preparatory work and installation of engineering networks are taking place there. The object is of a simple rectangular shape set in the middle of the plot. Most of the areas in the building are used for housing, the rest for technical and communication facilities. All living rooms are oriented favorably to the sides of the world. The apartment building has three floors and is partially basemented by one underground floor. Flats on the first floor of 4 + KK, flats on the second floor of 3 + KK, flats on the third floor of 2 + KK. The building is designed with a transverse wall masonry system of ceramic brick blocks, based on foundation strips. The project addresses two variants of ceiling structures, namely folded beam ceilings with superstructure and monolithic ceilings made of reinforced concrete. The building is covered with a flat roof. The building uses the ETICS contact thermal insulation system in a variant with mineral wool.
Apartment building
Keywords: Bytový dům; mezibytová železobetonová stěna; odhlučnění schodiště; monolitický strop; skládaný nosníkový strop; průvlak; ETICS (vnější kontaktní zateplovací systém); zábradlí přes oplechování atiky; základové pasy; odstupňované základy; částečně podsklepený objekt; plochá střecha; dlažba na terčích.; Apartment building; inter-apartment reinforced concrete wall; soundproofing of stairs; monolithic ceiling; folded beam ceiling; beam; ETICS (external contact thermal insulation system); railings over attic cladding; foundation strips; graded foundations; partially basement building; flat roof; paving on targets.