Design stavebního nakladače - Groch, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
V práci se věnuji návrhu designu stavebního nakladače, který je maximálně přizpůsobený lidské obsluze s ohledem na technické moţnosti. Jsou zohledněny nejen potřeby operátora, ale i servisu a v neposlední řadě i poţadavky společnosti na daný stroj. Nakladač je navrhován s výhledem do blízké budoucnosti a tomu odpovídá jak technické, tak i výtvarné pojetí.

In my thesis I aim on design of front loader, which is most adapted to human operator. Human needs, repairman needs and requirements of civilization are fully respected. Loader is designed for near future.
Design of front loader
Keywords: Stavební nakladač; stavební stroj; hybridní pohon; výsuvný výloţník; výsuvný rám; průmyslový design.; Front loader; construction machine; hybrid engine; telescopic boom; telescopic frame; industrial design.