Optické vlastnosti organických polovodičů - Kočer, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Předkládaná diplomová práce se zabývá optickými vlastnostmi organických polovodičů a metodou měření absorpční hrany. Práce je zaměřena na absorpci světelných paprsků organickými polovodiči. Práce se dále zabývá návrhem zařízení pro měření absorpční hrany.

This diploma thesis deals with optical properties of organic semiconductors and measuring method of absorption edge. Project is focused on absorption of light in organic semiconductors. This work also describes device for measuring of absorption edge.
Organic semiconductors properties
Keywords: Organický polovodič; excitace elektronu; vlnová délka; absorpční hrana; fosforescence; fluorescence; DPP.; Organic semiconductor; excitation of electron; wavelenght; absorption edge; fluorescence; phosporescence; DPP.