Webová aplikace pro zabezpečený přenos souborů - Horký, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Tato práce se zaměřuje na vývoj webové aplikace pro bezpečný přenos souborů přes internet. Jedním z cílů bylo provést analýzu dostupných řešení a následně navrhnout a implementovat vlastní webovou aplikaci pro přenos souborů. Aplikace pracuje na principu nahrání souborů na její úložiště a následné notifikování příjemce souborů. Podporované je nejen zasílání souborů, ale také vytváření žádosti pro jejich nahrání, která může být zasílána i neregistrovaným uživatelům. Webová aplikace podporuje přihlašování prostřednictvím systému Single Sign-On (SSO) od poskytovatele Microsoft. Notifikace uživatelů jsou implementovány použitím e-mailových zpráv. Webová aplikace byla implementována v jazyce C# s využitím knihovny Blazor Server. Důraz byl kladen na konfigurovatelnost a jednoduchou rozšiřitelnost abstrahováním vrstvy úložiště souborů.

This thesis focuses on developing a web application for secure file transfer over the internet. One of the goals was to analyze available solutions and then design and implement a custom web application for file transfer. The application works by uploading files to its storage and then subsequently notifying the file recipient. It supports not only simple file transfers but also the creation of file requests, which can be sent to non-registered users. The web application supports login through Microsoft’s Single Sign-On (SSO) system. User notifications are implemented using email messages. The web application was implemented in C# using the Blazor Server library. Emphasis was placed on configurability and easy extensibility by abstracting the file storage layer.
Web application for secure file transfer
Keywords: posílání souborů; webová aplikace; SSO; .NET; Blazor; file transfer; web application; SSO; .NET; Blazor