Detekce komorových extrasystol - Veleba, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Práce je zaměřena na problematiku komorových extrasystol a jejich detekci v signálu EKG. Přináší stručný popis fyziologické elektrické činnosti srdeční spolu s teoretickým rozborem komorových extrasystol, metod detekce QRS komplexu a na ně navazující detekce předčasných komorových stahů. Hlavní část práce představuje postup realizace vybraných metod detekce QRS komplexu a komorových extrasystol v programovém prostředí MATLAB spolu se zhodnocením testovacích výsledků.

This thesis focuses on the issue of ventricular extrasystoles and their detection in ECG signal. It provides a brief description of physiological electrical activity of the heart with the theoretical analysis of ventricular extrasystoles, QRS complex detection methods and the related detection of premature ventricular contractions. The main part of the work presents the process of implementation of selected QRS complex detection and premature ventricular contractions detection methods in MATLAB with the evaluation of test results.
Detection of ventricular extrasystoles
Keywords: elektrokardiogram (EKG); QRS komplex; komorová extrasystola; detekce QRS komplexu; detekce komorové extrasystoly; electrocardiogram (ECG); complex QRS; ventricular extrasystole; detection of QRS complex; detection of ventricular extrasystole