Model větrného tunelu s univerzálními vstupy a výstupy - Holčík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Cílem práce je navrhnout a realizovat model větrného tunelu. Model je možné ovládat různými standardizovanými rozsahy signálů a to jak v analogové podobě, tak i v digitální. Model se skládá ze dvou ventilátorů – ventilátoru elektricky poháněného a ventilátoru poháněného proudem vzduchu. Výstupem z modelu jsou opět standardizované signály, nesoucí informaci o otáčkách druhého ventilátoru. Následující dokument pojednává o návrhu komponent, následné realizaci a technickým problémům, které nastaly, popisu konečného řešení a programové části řešení.

The aim of this work is to design and implement a model of wind tunnel. The model can be controlled in various ranges of standardized signals in both analog and digital form. The model consists two fans - an electrically driven fan and fan driven by air stream. The outputs from the model are standardized signals, carrying information about the speed of second fan. The following document discusses the design of components, and subsequent implementation of the technical problems that occurred, a description of the final solution and the software part of the solution.
Wind tunnel model with universal inputs and outputs
Keywords: Analogový signál; digitální signál; napěťový signál; ATmega32; Hallova sonda; Analog signal; digital signal; voltage signal; ATmega32; Hall probe