Návrh předpjatého mostu o jednom poli přes místní potok - Tomášková, Eliška (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Tato práce se zabývá návrhem a posouzením dodatečně předpjatého silničního mostu o jednom poli. Ze dvou variant je k řešení vybrána varianta deskového mostu. Cílem práce je navrhnout a posoudit konstrukci na mezní stavy únosnosti a mezní stavy použitelnosti.

The subject of this bachelor’s thesis is a design and evaluation of a one-span prestressed concrete road bridge. Out of two options, a slab bridge is selected for further assessment. This thesis aims to design and evaluate the construction on the basis of ULS and SLS criteria.
Design of a one-span prestressed bridge over a local brook
Keywords: Deskový most; předpjatý beton; změny předpětí; silniční most; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; Slab bridge; prestressed concrete; prestress losses; road bridge; ultimate limit states; serviceability limit states