Zvyšování přenosové rychlosti DSL přípojek metodou bonding - Kratochvil, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vlastnostmi technologie DSL bondingu. V teoretické části práce jsou uvedeny základní informace o jednotlivých DSL technologiích. Většího důrazu je kladeno na technologii VDSL2, protože DSL bonding se bude testovat v rámci této práce právě na technologii VDSL2. V další kapitole teoretické části práce je popsán princip DSL bondingu. V následující kapitole jsou popsány doporučení pro testování sítí. Jde konkrétně o doporučení RFC 2544, RFC 6349 a Y 1564. V praktické části práce jsou prezentovány výsledky provedených měření. Na závěr praktické části jsou testované DSL technologie porovnány na základě získaných výsledků měření.

This bachelor thesis focuses on characteristics of DSL bonding technology. The basic information about DSL technologies is described at the start of theoretical part of thesis. VDSL2 technology is described more thorougfully in comparision with other DSL technologies, because in this thesis DSL bonding is applied on VDSL2 technology. Next chapter of theoretical part of thesis describes principe of DSL bonding technology. Final chapters of theoretical part of thesis describes recommendations for testing of network characteristics. Specifically these network testing recommendations are described: RFC 2544, RFC 6349 and Y 1564. The results of performed tests are presented in practical part of thesis. Tested DSL technologies are compared based on results of performed tests at the end of practical part of thesis.
Bonding, the method for increasing DSL data rate
Keywords: DSL bonding; DSL technologie; VDSL2; RFC 2544; RFC 6349; Y 1564; DSL bonding; DSL technologies; VDSL2; RFC 2544; RFC 6349; Y 1564