Vývoj aplikací pro softwarově definované sítě - Piska, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
V této diplomové práci je popsán nový typ síťové architektury také znám jako softwarově definované sítě. V první části práce jsou vysvětleny a popsány úlohy jednotlivých vrstev architektury. Jsou zde také zhodnoceny výhody a nevýhody těchto sítí. V další části je rozebrán protokol OpenFlow, který dovoluje kontroléru komunikovat s podřízenými hardwarovými prvky. V poslední části je pak návrh laboratorních úloh, které demonstrují technologii SDN.

In this diploma thesis is described new network architecture also known as software defined networks. In first part of work are explained and described tasks of individual architecture layers. Work includes discussion about advantages and disadvantages of these networks. In next part is described OpenFlow protocol which allows to controller communicate with underlying hardware devices. Last part contains proposal of laboratory excercises which demonstrate SDN technology.
Applications Development for Software Defined Networks
Keywords: softwarově definovaná síť; OpenFlow; SDN; kontrolér; Mininet; Software Defined Network; OpenFlow; SDN; Controller; Mininet