Zavedení SPC ve výrobním procesu - Simandl, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce se zaměřuje na zavedení statistického řízení procesu ve vybrané výrobní společnosti XYZ. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v teoretické části jsou zpracovány teoretické poznatky metodiky SPC a z oblasti managementu kvality. Obsahem praktické části je návrh a implementace měřící a vyhodnocovací stanice, která bude sloužit pro statistickou regulaci procesu SPC, do nově vznikající výroby třískového obrábění.

The diploma thesis focuses on the introduction of statistical process control in selected manufacturing company XYZ. It is divided into a theoretical and a practical part, while the theoretical part deals with theoretical knowledge of SPC methodology and quality management. The content of the practical part is the design and implementation of the measuring and evaluation station, which will be used for statistical control of the SPC process, into the emerging production of chip machining.
Implementation of SPC into the manufacturing process
Keywords: SPC; statistické řízení procesu; nástroje řízení kvality; stabilita; způsobilost procesu; analýza systému měření; MSA; regulační diagramy; SPC; statistical process control; management quality tools; stability; process capability; measurement systém analysis; MSA; control charts