Optimální výřez pro fotografování osoby při sportovní činnosti - Lebedenko, Anastasiia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Cílem této bakalářské práce je vyvinout řešení pro zpracování záběrů lidských subjektů za účelem generování videí optimálních rozměrů zaměřených na jednotlivce a eliminujících nadbytečné pozadí. Pomocí modelů počítačového vidění program identifikuje a sleduje lidské pozice ve vstupních videích a poté aplikuje specializovaný algoritmus oříznutí pro generování výstupních snímků. Řešení nabízí možnosti přizpůsobení poměru stran a režimu oříznutí ve výstupním videu. Eliminuje tak nutnost pořizovat více videí, aby byly splněny různé technické nebo estetické požadavky, což umožňuje vytváření různých výstupů z jednoho videa s vysokým rozlišením pomocí předdefinovaných parametrů oříznutí.

The aim of this bachelor thesis is to develop a solution for processing footage featuring human subjects to generate videos of optimal dimensions, focused on the individual, and eliminating redundant background. Utilizing computer vision models, the program identifies and tracks human positions in the input videos, then applies a specialized cropping algorithm to generate output frames. The solution offers customization options for aspect ratio and crop mode in the output video. Thus, it eliminates the necessity for capturing multiple videos to meet varied technical or aesthetic requirements, allowing the creation of diverse outputs from a single high-resolution video using predefined cropping parameters.
Optimal Crop For Photographing Individuals During Sports Activities
Keywords: počítačové vidění; ořezový algoritmus; zpracování videa; automatizovaná úprava videa; computer vision; cropping algorithm; video processing; automated video editing