Simulace funkce obvodu pro rekuperaci energie - Kubíček, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a optimalizací matematického modelu pro simulaci rekuperace energie u hydrostatických systémů. Matematický model by měl spolu s experimentálním stendem sloužit k simulaci provozních podmínek vozidel využívajících hydrostatickou transmisi energie. Jedná se zejména o vozidla pro svoz komunálního odpadu, vozidla městské hromadné dopravy, či o těžké stavební stroje. Práce shrnuje dosavadní pokusy při návrzích analytických modelů, popisuje funkci vytvořeného programu v MATLABU, a dále se věnuje analýze míry vlivu jednotlivých vstupních parametrů na výstup výpočtu.

This bachelor thesis describes the design and optimization of a mathematical model for simulating the hydrostatic energy recovery systems. The mathematical model together with the experimental stand should be used to simulate the operating conditions of vehicles using the hydrostatic energy transmission. These include vehicles for collection of municipal waste, public transport vehicles, or for heavy construction machinery. The paper summarizes the current efforts in the design of analytical models, describes the program developed in MATLAB, and is devoted to analyzing the influence of individual input parameters on the output calculation.
Simulation of the energy recovery circuit function
Keywords: matematicko-fyzikální model; rekuperace energie; hydraulika; experimentální stend; MATLAB; mathematical and physical model; energy recovery; hydraulics; experimental stand; MATLAB