Zápisy vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem po 1.1.2014 - Dubovská, Pavla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá právními vztahy k nemovitostem. Je sesta-ven přehled práv, která je možné do katastru zapsat. Práce pojednává v jednotlivých kapitolách o vlastnickém právu k nemovitostem, o jiných věcných právech k nemovitostem a o způsobu jejich zápisu do katastru nemovitostí.

This thesis deals with legal relations to real estate. It compiles an overview of rights that can be written to the Land Register. The thesis also discusses the title to the property, the merchandise rights to real estate and the way of their land registration, each mentioned in separate chapter.
Notation of legal relations to real estates after 1.1.2014
Keywords: právní vztahy k nemovitostem; vlastnictví; spoluvlastnictví; věcná břemena; zápis do katastru nemovitostí; real estate relations; ownership; joint ownership; easement; entry into the Land Register