Vlastnosti malt s dolomitickým vápnem - Dořičáková, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním vlastností a tvorbou pevné struktury v maltách s dolomitickým vápnem. První část bakalářské práce je zaměřena na historii, výrobu a vlastnosti dolomitického vápna. Druhá část bakalářské práce je experiment, který je zaměřen na porovnání vlastností malt z bílého a dolomitického vápna.

Bachelor thesis examinesthecharacteristics and formationof solid structures in mortarswithdolomitic lime. Thefirst part ofthis thesis focuses on thehistory, production and propertiesofdolomitic lime. The second part isan experiment whichisfocuses oncomparingthepropertiesofmortarswithwhite and dolomitic lime.
Properties of Mortars with Dolomitic Lime
Keywords: dolomitické vápno; bílé vápno; výroba; hydratace; karbonatace; vlastnosti; dolomitic lime; whitelime; production; hydration; carbonation; properties