Variabilní geometrie sacích a výfukových portů Wankelova motoru - Krejčí, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Cílem této práce je návrh základních parametrů výkonného Wankelova motoru a na základě vypočtených údajů návrh komorové bočnice tak, aby umožňovala variabilní změnu geometrie sacích a výfukových portů. Následně pak provedení simulace proudění kanály v navržené bočnici pro zjištění průtočných vlastností těchto portů a jejich reakci změnu geometrie.

The purpose of this thesis is to design the key parameters of the high-powered Walkel engine and to design a chamber side on the base of computed parameters so that it enables variable change of the intake and exhaust port geometry. Consequently, to carry out a flow simulation in both ports in designed chamber side in order to find out its flow character and geometry change reaction.
Variable geometry of intake and exhaust ports of Wankel engine
Keywords: Wankel; rotační motor; variabilní časování; variabilní geometrie; port; simulace proudění; CFD.; Wankel; rotary engine; variable timing; variable geometry; port; flow simulation; CFD.