Zvýšení efektivity sítě CDN - Barzali, Mark (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Tato práce představuje koncept sítě pro doručování obsahu Content Delivery Network (CDN) a vymezuje současné problémy, kterým tyto sítě čelí. Následně je představena architektura CDN ve společnosti Seznam.cz. Studie zahrnuje získání výkonnostních metrik CDN Seznam.cz, konkrétně využití sítě a zaplňování mezipaměti, pro přehled o současném stavu CDN. Výsledky obsahují měření z proxy serverů v CDN Seznam.cz, která budou dále porovnávána s budoucími vylepšeními. Celkově výsledky odhalují aktuální stav CDN v existující architektuře a poskytují cenné poznatky pro potenciální optimalizace sítě. Dále jsou diskutovány přístupy, které by mohly pomoct zvýšit efektivitu vyrovnávací paměti ve firmě, detaily implementace a konečné výsledky

This work outlines the Content Delivery Network (CDN) concept and defines the current problems these networks address. Subsequently, the CDN architecture at Seznam.cz is introduced. The study involves obtaining performance metrics of Seznam.cz’s CDN, specifically network utilization and cache filling, to gain insights into the current state of the CDN. The results include measurements from proxy servers in Seznam.cz’s CDN, which will be further compared with future enhancements. Overall, outcomes reveal the current status of the CDN within the existing architecture and provide valuable insights for potential network optimizations. hen are discussed approaches that could help to increase effectiveness of the cache in company, implementation details and final results.
Increasing effectivness of CDN network
Keywords: CDN; vyrovnávací paměť; varnish; CHR; proxy; CDN; cache; varnish; CHR; proxy.