Systém pro daňovou evidenci v Linuxu - Prouza, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato bakalářské práce pojednává o návrhu a implementaci systému sloužícího pro jednoduché vedení daňové evidence v operačním systému GNU/Linux. Aplikace je vytvořena pomocí grafické knihovny wxWidgets přičemž uživatelská data jsou šifrovaně ukládána do SQLite databáze. V první kapitole práce je probrán současný stav programů pro vedení daňové evidence v OS GNU/Linux a cíle navržené aplikace. Na ni navazuje část popisující pojmy a postupy nutné k porozumění a vedení daňové evidence dle platných zákonů. Následující kapitoly se zabývají vlastním návrhem a implementací systému. Závěr práce je věnován zhodnocení přínosu navržené aplikace a nastínění směru jejího dalšího vývoje.

This thesis is about concept and implementation of a system uses for simple tax account management in GNU/Linux operating systems. The application has been created by wxWidgets tools library and user's data are saved and encrypted into a SQLite database. Present situation of programs for tax account management under GNU/Linux systems and the goals of this concept are described in the first chapter. The next chapter is describing terms and procedures which are necessary for understanding of tax account management according law. Other chapters deal with the concept itself and the implementation. Conclusion of the thesis is devoted to a review of benefits and further development of the concept.
Tax Documentation System for Linux
Keywords: daňová evidence; jednoduché účetnictví; elektronické účetnictví; peněžní deník; faktura; C++; wxWidgets; Linux; tax records; simple accounting; electronic accounting; cash book; invoice; C++; wxWidgets; Linux