Návrh na založenie firmy PeleBrick - Polák, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Predmetom diplomovej práce je návrh na založenie firmy PeleBrick. Táto firma bude zameraná výrobu ekologických výrobkov z drevnej biomasy. V prvej časti sú spracované teoretické východiská pre založenie živnosti, podnikateľský plán a vysvetlenie, čo je biomasa. V druhej, praktickej časti, je už rozobratý samotný podnikateľský zámer so všetkými náležitosťami.

The aim of my diploma’s thesis is a proposal to establish a company PeleBrick. The company will concentrate on production of ecological products from wood biomass. In the first part are theoretical basis for the establishment of a trade, a business plan and explain what is the biomass. In the second, practical part, is already broken up the actual business plan with all the necessities.
A Proposal for Fundation a Company PeleBrick
Keywords: živnosť; podnikateľský plán; biomasa; pelety; tržby; náklady; zisk; business; business plan; biomass; pellets; incomes; costs; profit