Bytový dům - Vopálenský, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Předmětem bakalářské práce je projekt bytového domu s venkovním parkovištěm v Humpolci v ulici U Sokolovny na parcele č.426/13. Terén parcely je mírně svažitý. Bytový dům je nepodsklepený a má šest nadzemních podlaží. Nachází se v něm celkem dvacet bytových jednotek. Nosný systém je navržen jako zděný z keramických tvárnic Porotherm. Celý objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou navrženy jako monolitické železobetonové desky. Střecha je šikmá valbová s vikýři a pálenou střešní krytinou. Venkovní parkoviště tvoří dvacet sedm parkovacích stání, z toho dvě jsou bezbariérová pro osoby se sníženou schopností pohybu.

The aim of the Bachelor’s thesis is the project of apartement building with outdoor parking in Humpolec, U Sokolovny street on plot no. 426/13. The plot is slightly sloping. The apartement building is not a basement and has six above-ground floors. The building has twenty dwelling units. The supporting perimeter wall of the above-ground part of the project consists of ceramic blocks Porotherm. All building is insulated with ETICS contact insulation system. Floor structure is made from reinforced concrete slab. The roof is hipped with dormers and burnt roofing. The outdoor parking consists of twenty seven parking spaces, two of which are barrier-free for people with reduced mobility.
Apartment building
Keywords: Bytový dům; nepodsklepený; zděný systém; železobetonový monolitický strop; valbová střecha; kontaktní zateplení; venkovní parkovací stání; Apartement building; not a basement; masonry system; reinforced concrete ceiling; hipped roof; contact insulation system; outdoor parking