Pásový dopravník pro dopravu cihlové drti - Menoušek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout šikmý pásový dopravník na dopravu cihlové drti. Zadanými parametry je dopravní délka 65 m, výška 12 m a dopravní výkon 125 t/hod. Práce obsahuje funkční výpočet pásového dopravníku, návrh napínací stanice, návrh pružiny napínání, výpočet hřídele hnaného bubnu a výpočet napínací tyče.

The aim of this bachelor thesis is to design a sloped conveyor belt to transport the crushed brick. Entered parameters are the transporting length 65 m, height 12 m and transporting kapacity 125 t/hr. The thesis includes functional calculation conveyor belt, design tensioning station, design spring tension, the calculation of the drum shaft and design tensioning rod.
Belt conveyor for transport of brick chippings
Keywords: Pásový dopravník; dopravní pás; cihlová drť; válečková stolice; napínací zařízení; Belt conveyer; conweyer belt; brick chippings; idler; tension system