Simulace vstřelování pískových směsí do jaderníků - Abraham, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Tato práce se zaměřuje na simulaci vstřelování pískových směsí do jaderníků. Strojní výroba jader je dnes běžnou součástí v jakékoli slévárně. Avšak nelze nikdy předpovědět, jestli se jádro podaří vyrobit hned na poprvé. Pro tuto situaci můžeme využít jako pomocníka simulační program QuikCAST, který je schopen danou problematiku zpracovat a řešit a může najít optimální východiska.

This work focuses on simulation of core blowing into the core boxes. Mechanical production of cores is now a normal part of any foundry. But can never predict whether core can make right the first time. This situation can be used as a helper QuikCAST simulation program that is able to handle the issue and deal with and can find the optimal basis.
Numerical simulation of core blowing
Keywords: Numerická simulace Simulace vstřelování jader; Numerical simulation Simulation of core blowing