Smluvní vztahy ve výstavbě - Hanák, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Bakalářská práce je zpracována na téma Smluvní vztahy ve výstavbě. V první části se zaměřím na charakteristiku právního vymezení, základních pojmů z oblasti práva a prameny a pravidla obchodního práva. Dále se v první části zaměřím na smlouvu o dílo a smlouvu kupní podle obchodního zákoníku a také podle občanského zákoníku. V druhé části se budu věnovat dvěma konkrétním firmám, které charakterizuji a následně porovnám. V této části budu rovněž analyzovat konkrétní smlouvy, které poté budou také vyhodnoceny. Dále zde také provedu návrh, jak by se mělo postupovat při sestavování smlouvy o dílo.

Bachelor thesis is prepared on the theme of contractual relationships in construction. In the first part will focus on the characteristics of the legal definition, basic concepts of law and rules and sources of business law. Furthermore, in the first part will focus on contract for work and purchase agreement by the Commercial Code and by the Civil Code. In the second section covers two specific firms that characterize and then compare. In this section will also analyze specific contracts, which then will also be evaluated. In the second part is also made proposal how should look a contract for work.
Contractual Relations in Construction
Keywords: Obchodní zákoník; Občanský zákoník; Smlouva o dílo; Kupní smlouva; smlouva mandátní; závazkové právo; prameny a pravidla obchodního práva; Commercial Code; Civil Code; the contract for work; purchase agreement; contract of mandate; contract law; sources and rules of business law