Statická analýza spojů dřevěných konstrrukcí - Řehová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou chování tesařských spojů dřevěných konstrukcí, především šikmého zapuštění a čepování. Tyto spoje byly analyzovány klasicky, dle jejich statického působení a normových doporučení. Pro další analýzu spoje šikmého zapuštění byl použit program SCIA Engineer.

This bachelor thesis concentrates on the analysis of behaviour of carpentery joints in wooden constructions. Mainly it focues on sloped anchorage and hinges. The seams were analyzed classicaly by their statical influence and normative recommendations. The SCIA Engineer software was used for the analysis of the sloped anchorage.
Static analysis of joints in timber structures
Keywords: dřevěné spoje; tesařské spoje; výpočtový model; šikmé zapuštění; čepování; wooden joints; carpentry joints; computational model; sloped anchorage; hinges