Odvádění splaškových odpadních vod z rozšiřující se zástavby - Studený, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Bakalářská práce se zabývá technicko – ekonomickou studií, která porovnává investiční, provozní a celkové náklady zpracovaných variant odkanalizování rozšiřující se zástavby s ohledem na proměnný počet uvážených nemovitostí v zástavbě. Teoretická část práce se zabývá variantami technického řešení případové studie. V praktické části práce je zhotovena technicko – ekonomická studie, kde jsou zpracovány jednotlivé varianty z hlediska investičních, provozních a celkových nákladů na proměnný počet uvážených nemovitostí v zástavbě a jejich vzájemné srovnání i s ohledem na majetkoprávní vztahy.

This bachelor thesis deals with the technical-economical study, which compares the investment, operating and total costs of the given variants of drainage in the expanding development with regard to the variable number of considered real estate in the development. The theoretical part deals with variants of the technical solution of the case study. In the practical part of the thesis a technical-economic study is conducted, where the individual variants are elaborated in terms of investment, operating and total costs of the variable number of considered real estates in the development and their mutual comparison with respect to property law relations.
Drainage of sewage from expanding housing development
Keywords: Ostrovačice; gravitační kanalizace; tlaková kanalizace; přípojka; čerpací stanice; čerpací jímka; domovní čerpací jímka; investiční náklady; provozní náklady; studie; Ostrovačice; gravity sewerage; pressure drainage; connection; pumping station; pump pit; house pump pit; investment costs; operating costs; study