Řízené nabíjení akumulátoru s detailním vyhodnocováním - Pálka, Antonín (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Účelem práce je navrhnout přípravek pro nabíjení a vybíjení akumulátorů, který je vhodný pro demostraci nabíjecího a vybíjecího cyklu hermetických akumulátorů ve výuce elektrotechniky, fyziky a třeba i chemie. Pro toto nabíjení a vybíjení je navržen uživatelský program pomocí vizualizačního systému Control Web 5 s moduly styku DataLab a možností volby variant. Jsou preferována grafická vyjádření výsledků ve formě časových záznamů

The purpose of this work is to propose a preparation for charging and discharging of accumulators. This preparation is suitable for demonstration of charging and discharging cycle of hermetical accumulators in teaching Electrotechnics, Physics and possibly Chemistry. For this charging and discharging I created user's assistance program with the help of visual system Control Web 5 with moduli of the contact DataLab and with the option of variants. Graphic expressions of the results are preferred in the form of time records.
Accumulator charging proceedings with detailed evaluation
Keywords: Control Web; DataLab; nabíjení akumulátorů; vybíjení akumulátorů; testování akumulátorů; akumulátory NiCd; akumulátory NiMH.; Control Web; DataLab; accumulator charging; accumulator discharging; accumulator testing; accumulators NiCd; accumulators NiMH.